Kuvataiteilijana ja luovana osaajana kouluttaja Saara Kiuru tarjoaa luovuuden aktivointia ja oman viivan ja värien matkaa kuvataiteen keinoin tietopuolisen arjen ja työelämän vastapainoksi ja voimavaraksi elämään.

Työpajan tavoite on tietoähkyisen ja virikkeellisen elämän tasapainotus sekä oman luovuuden aktivointi.  Vahvuuteni on  luova, innostava, yksilöllistä ihmiskäsitystä tukeva opetus. Oma kokemus luovasta elämästä heijastuu ohjaukseen ja antaa kaikupohjaa taiteeseen.

1. päivä

Yhteishenkeä,  luovuutta ja tunnetasoa herätteleviä kehollisia- ja kynäharjotteita.Päivän aikana koetaan miten se vaikuttaa, jos vasen- ja oikea aivopuolisko eivät ole tasapainossa.Päivän päätteeksi jokainen saa tekemänsä apstraktin taideteoksensa kotiin.1 ja  2 päivän välissä jokainen pohtii verkkotehtävän avulla, mitä luovuuden aktivointi itsessä herätti ja mitä kehittämiskohtia, ajatuksia ja oivalluksia syntyi. Työpajan kesto 3-4h

2 päivä – Matka uudistumiseen

Kollaasityöskentelyä. Lehtileikekuvia ja omia värisekoitteita yhdistellen rakennetaan valitusta aiheesta ”tarina”, kokonainen teos. Lehtikuvien käyttäminen laskee suorituspaineita, piirtämisestä ja maalaamisesta.Ennen seuraavaa päivää pohditaan tuotosta kirjallisesti verkkotehtävän avulla.

3 päivä – Luovuuden aalloilla

Etätehtävän purkamista.  Miten annat aaltojen viedä purjettasi? Uskallatko luottaa tuulen voimaan? Maalaamme akryylimaaleilla canvas taulupohjille maalauksen. Työtä valmistellaan luovuusharjotteiden avulla. Päivän aikana pohdimme pelkojamme, sitä mikä estää unelmoimasta. Mitä uskaltaisimme ja haluaisimme, jos emme pelkäisi.Värien ja maalauspohjan kanssa se on turvallista ja mahdollista, menettämättä työpaikkaamme ja mainettamme. Verkkotehtävä.

4 päivä – Matka muutokseen

Miten sovellat kokemaasi luovuutta ja flow tilaa työhösi ja arkeesi. Kokoamme suurimmat oivallukset ja opit ryhmän kanssa.Kurssipalaute verkossa. Työpajan kesto 2h.

Kouluttaja kuvataiteilija Saara Kiuru:

” Kun tarve ja osaamiseni kohtaavat syntyy luovuutta aktivoiva yhteistyö.Minä taiteilijana, taideopettajana olen” kädestä taluttajana” . Jokainen saa ottaa omat askeleensa luovuuden polulla ja jokaiselle kokemus on omalaisensa. Kerron mille kivelle seuraavaksi astutaan. Tehtävät ja kokemus ei jää ajatuksen tasolle vaan jokainen saa siitä henkilökohtaisen kokemuksen.

Olen valmis puhumaan luovuuden vaikutuksesta ja mahdollisuuksista omien voimavarojen löytämisessä.
Jokainen yrityksille toteutettava työpaja suunnitellaan yrityksen tavotteiden ja toiveiden mukaisesti. ”

Osallistujien kommentteja  Luovista Päivistä:

Mukava huomata kuinka pystyy heittäytymään täysin kun on oikea alustus ja pätevä ohjaaja. Todella Mieluisaa työskentelyä

Todella kompakti päivä, tarpeeksi aikaa tehdä ja sai hyödyllisiä vinkkejä tekemisiin ja tekniikoihin

Selkeä ohjeistus ja opastus päivän teemoihin ja tekniikoihin. Kun oli selkeä opastus, sai keskittyä itse maalaamiseen ja sen kautta tuli työstettyä omia asioita ja ajatuksia. Hyvä päivä!

Ihanan virkistävää rentoutumista luovuuden kanssa. Sopiva tahti ja valinnanvapaus tehdä töitä

Innostava, omaan luovuuteen kannustava ohjaus. Innostuin ja pääsin Flow tilaan tekemisessä. Kiitos Saara. Teet sydämmellä tätä työtä!

Pidin kovasti! Opetusta oli riittävästi ja henkilökohtaista apua sai pyydettäessä. Hyvä! Suosittelen

Musiikki tuki työskentelyä, päivä oli hyvä ”rentoutusharjoitus” ei tavoitteita ja sääntöjä – mikä tuki omaa luovaa ilmaisua. Sain nollattua pääni.

Ihanaa heittäytyä ja tyhjentää pää. Siihen alun kehollista harjoitukset oli tosi hyviä. Pitää muistaa ne työpaikalla. Alakoulun jälkeen en ole väreihin koskenut, joten kokemus oli alun haasteen jälkeen tosi hieno. Sai Yllättää itsensä ilman vaatimusta. Olla hyvä ja osaava.

Opin ja näin työkavereista uusia puolia. Syntyi kiinnostavia persoonallisia töitä. Hyvä tyhy päivä idea. Konkretisoitui taiteen vaikutus hyvinvointiin

Luovuus ei synny suorittamisesta, ihana vaan olla ja antaa luovuuden itsessä tulla esiin. Jokainen on luova! Keholliset harjoitukset alussa auttoivat luovuuden aktivoinnissa todella paljon. Tosi upea päivä! Riittävästi vapautta omalle ilmaisulle, mitään pakkoa ei ollut sai kuitenkin hyvää ohjausta ja vinkkejä. Iso kiitos Saara!

Saara Kiurun työpajan hinta:

Ryhmäkoko: 1-10 henkilöä 1000e + alv.    

Seuraavat osallistujat: 100€ / henk.+ alv.
Työpajan maksimikoko 15 osallistujaa

Hintaan lisätään matkakustannukset sekä kilometrikorvaukset. Hinta sisältää työpajan ohjauksen ja materiaalit. Tila vuokran ja ruokailun hoitaa palvelun tilaaja. 

Työpajan kouluttaja: Saara Kiuru

Osallistujien esimerkkitöitä työpajoista